Geboortefotografie


17 augustus 2017, 07.15 uur werd ik gebeld. De bevalling van Vera & Olaf was begonnen. Wat een mooi moment is dat als je gebeld word. Ik was direct wakker, sprong onder de douche en pakte mijn tas met camera spullen. Op naar Vera & Olaf.

Onbeschrijfelijk is mijn gevoel dat ik x op x een geboorte mag vastleggen.. Een reportage waarbij emotie, pijn, geluk en ontlading te zien is.

Tijdens het kennismakingsgesprek geef ik duidelijk aan dat ik 'onzichtbaar' ben. Niemand die aanwezig is (aanstaande ouders, verloskundige en de kraamzorg), mag merken dat ik er ben. Niemand in de weg lopen, op de juiste momenten weggaan van de bevalling, op tijd weer terug zijn voordat je te laat bent, kijken wat voor mij de beste positie is en is er voldoende licht?

Altijd stel ik me zeer kwetsbaar op en ben ik me continu bewust van het feit dat het intieme moment door alleen de ouders beleefd moet worden. Niet door de fotograaf.

Rolande van Verloskundigenpraktijk Morgenland was ook aanwezig en ook deze keer was de samenwerking fantastisch.

09.35 uur werd Jente geboren. Wat een prachtig moment. Elke keer weer een brok in mijn keel en kippenvel. De ontlading, het geluk, de rust. Wat een dankbaarheid!

Tenslotte kwam broertje Morris met oma weer thuis en ook hij kon zijn geluk niet op. De buik waar hij 9 maanden tegenaan had gekeken was er niet meer en hij heeft ineens een zusje.

De grote broer van Jente was trots, de blijdschap zag je in zijn ogen. Wat een mooi gezin!

Vol geluk ging ik weer huiswaarts. Thuis een bakje koffie en even bijkomen van al dat moois!

Een impressie van de geboortefotografie is hier te zien!

#geboorte #geboortefotografie #fotograaf #Fotografie

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square